
- Predstavujeme recept pre milovníkov lahodného jedla, majstrovské dielo plnenej pity. Tento pita snack na panvici je ideálnou voľbou pre stretnutie s priateľmi.
- Ak hľadáte niečo neobvyklé a chutné, môžete si vybrať akúkoľvek náplň, ktorá sa vám páči. Neexistujú žiadne pravidlá! “Bendery” je ukrajinské občerstvenie.
- Podľa klasického receptu sa pita robí tak, že plnka je už v plechu. Dnes si ho však pripravíme na trochu “lenivejší” spôsob. Ste zvedaví na recept?
Potrebujete:
- 400 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 3 pita chleby
- 3 vajcia
- 70 ml mlieka
- 0,5 lyžičky soli
- mleté čierne korenie podľa chuti
Príprava:
- Pripravíme si plnku: Ošúpeme a nakrájame cibuľu na malé kocky. Na rozpálenej panvici na rastlinnom oleji opečte cibuľu, kým nebude mať peknú zlatistú farbu. Mleté mäso dáme do misky, potom pridáme opraženú cibuľu a nasekané bylinky. Soľ a korenie podľa chuti. Plnku dôkladne premiešame.
- Vezmite pitu a nakrájajte ju na dlhé a široké pásy. Na každý pásik natrieme trochu plnky. Zložte pásiky do trojuholníkového tvaru, ako je znázornené na obrázku. To isté urobte so zvyšnou pitou a náplňou.
- V samostatnej miske zmiešajte vajcia s mliekom. Dobre premiešajte.
- Každý trojuholník namočte do vaječnej zmesi a potom ich opečte z oboch strán na rozpálenej panvici v rastlinnom oleji, kým nie sú pekne zlatisté.
- Pochúťka je hotová. Podávajte tento lahodný snack s najväčším potešením, kyslou smotanou alebo kečupom.
Zdieľajte tento super chutný recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply