Viedenský koláč, ktorý sa nepečie: Toto je jeden fantasticky chutný dezert ku kávičke, vydrží vám aj celý týždeň!

  • Vynikajúci nepečený dezert vo vrstvách, ktorý si každý zamiluje.
Potrebujeme:
Prvá vrstva:
  • – 2 (šálka 2 dcl) kr. cukru
  • – 2 poháre vody
  • – 125 g masla alebo margarínu
  • – 200 g kokosu
  • – 100 g čokolády
  • – 250 g mletých sušienok
  • – 1 list tortovej oblátky
  • – 200 g celých sušienok
Druhá vrstva:
  • – 100 g cukru
  • – 1/2 dcl vody
  • – 100 g čokolády
  • – 125 g masla alebo margarínu
  • – 200 g mletých vlašských orechov
  • – 2 dcl pomarančovej šťavy
Poleva:
  • – 150 g čokolády
  • – 5 polievkových lyžíc oleja

Postup:
Vrstva 1:
  1. Dajte cukor a vodu na plameň a varte, kým sa cukor nerozpustí .
  2. Potom pridajte maslo alebo margarín a čokoládu – miešaním rozpustite.
  3. Odstráňte z tepla a pridajte kokos a mleté sušienky.
  4. Všetko dobre premiešajte.
  5. Hmotu navrstvite na jeden plát oblátky, kým je teplá .
  6. Na zmes položte sušienky, predtým namočené v pomarančovej šťave.
Vrstva 2:
  1. Cukor a vodu dajte na plameň a varte, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Pridajte maslo alebo margarín a čokoládu – miešaním rozpustite.
  3. Odstráňte z tepla a pridajte mleté vlašské orechy .
  4. Hmotu dobre premiešajte a naneste na sušienky.
  5. Nechajte vychladnúť a pripravte čokoládovú polevu.
Poleva:
  • Rozmiešajte čokoládu s olejom na miernom ohni a na koláč nalejete čokoládu, nakoniec posypte kokosom. Koláč v chlade vydrží aj celý týždeň.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*