- Fantastický tip na pohostenie a výborné predjedlo na každú oslavu alebo skvelú chuťovku. Recept mojej svokry robíme na každú oslavu namiesto chlebíčkov a nikto nemôže odolať.
Potrebujeme:
2 veľké zemiaky
- 2 lyžice oleja
- soľ
- 1 šálka nakrájanej klobásy
- 1 malú paradajku
2 zelené papriky - mladú cibuľku
- 2 PL konzervovanej kukurice
- 1 pohár strúhaného syra
- 1 PL kečupu
- 1 PL paradajkovej pasty alebo drene
- soľ, korenie, tymian podľa chuti
Postup:
- 1. Ako prvé si zemiaky umyjeme a nakrájame na väčšie kolieska. Na každom plátku nožom narežeme plytké ryhy do mriežky.
- 2. Plátky naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie, osolíme a potrieme jemnou vrstvou oleja.
- 3. Teraz si pripravíme podkladovú omáčku. Zmiešame paradajkovú pastu, pretlak, korenie, zvyšný olej a natrieme pomocou silikónového štetca na každý zemiak.
- 3. vrstva v tomto poradí: nastrúhaný syr, nakrájanú klobásku, paradajky, papriku, kukuricu a opäť vrstvu strúhaného syra.
- 4. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 ° C po dobu 10 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply