Recept je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu a mimoriadne účinný pre telo.
Kombinované liečivé účinky medu a škorice:
Ochorenie srdca:
Med zmiešame s drvenou škoricou a natrieme na chlieb namiesto lekváru. Konzumujte pravidelne. Znižuje hladinu cholesterolu a chráni pred infarktom.
Tí, ktorí už infarkt prekonali a túto zmes pravidelne konzumujú, majú veľkú šancu, že ďalší záchvat už nepríde, alebo sa dostaví až neskôr.
Okrem toho uľahčuje dýchanie a posilňuje prácu srdca. Med a škorica obnovujú pružnosť ciev.
Artritída:
Pacienti trpiaci opotrebovaním kĺbov by si mali ráno, na obed a večer pridať dve lyžice medu a jednu lyžicu mletej škorice do pohára teplej vody. Môžu sa tiež zbaviť chronickej artritídy, ak sú pravidelne konzumované.
Podľa prieskumu uskutočneného na Kodanskej univerzite sa z 200 pacientov po konzumácii nápoja 73 pacientov úplne zbavilo bolesti a tí, ktorí nemohli chodiť, jazdili bez bolesti.
Infekcia močového mechúra:
Do pohára vlažnej vody vložte dve lyžice medu a jednu lyžicu mletej škorice. Odstraňuje infekcie močového mechúra a močových ciest.
Bolesť zubov:
Zmiešajte päť lyžíc medu s jednou lyžicou drvenej škorice, zmes aplikujte na boľavý zub trikrát denne. Bolesť zmizne.
Hladina cholesterolu:
Dve lyžice medu a tri lyžičky mletej škorice zmiešajte s 2 dl horúcej vody. Do dvoch hodín zníži cholesterol o 10 percent. Pri použití trikrát denne sa znižuje chronicky vysoká hladina cholesterolu. Ak med konzumujete denne, bráni zvyšovaniu hladiny cholesterolu.
Prechladnutie:
Ak máte časté prechladnutia, jedzte trikrát denne počas troch dní lyžicu medu a štvrť lyžice mletej škorice. Lieči prechladnutie, chronický kašeľ a čistí priedušnicu.
Žalúdočné ťažkosti:
Zmes medu a mletej škorice lieči bolesti žalúdka a zabraňuje vzniku žalúdočných vredov.
Posilnenie imunitného systému:
Pravidelná konzumácia medu a škorice posilňuje imunitný systém a chráni telo pred vírusmi a baktériami. Med má veľa vitamínov a železa. Jeho pravidelné užívanie posilňuje biele krvinky v boji proti baktériám a vírusom.
Ťažký žalúdok: Lyžica škorice zmiešaná s 2 lyžicami medu zabraňuje nadmernej tvorbe žalúdočnej kyseliny.
Prechladnutie: Španielski vedci zistili, že med obsahuje prírodné látky, ktoré zabíjajú baktérie z prechladnutia.
Akné: Zmiešajte tri lyžice medu a jednu lyžicu škorice. Naneste ho na pupienky pred spaním a potom zmyte teplou vodou. Ak to robíte denne, pupienky zmiznú do týždňa.
Kožná infekcia: Medovo-škoricové duo lieči ekzémy, pásový opar a všetky formy kožných infekcií.
Chudnutie: Pite nápoj s medom a škoricou ráno nalačno pol hodiny pred raňajkami a večer pred spaním. Jeho pravidelná konzumácia znižuje hmotnosť aj v prípade extrémne obéznych ľudí. Zabraňuje ukladaniu tuku, aj keď jete veľmi mastné jedlá.
Chronická únava: Fyzickú silu najlepšie regeneruje cukor v mede. Starší ľudia, ktorí konzumujú med a škoricu, sú silnejší a pohyblivejší. Ak takýto nápoj skonzumujeme okolo tretej popoludní, vitalita organizmu sa obnoví do týždňa.
Priaznivé účinky vlašských orechov:
- V minulosti sa vlašské orechy používali aj proti vši.
- S obľubou ho využíva aj likérový priemysel.
- Z orechovej škrupiny sa dá vyrobiť dobrá lazúra na drevo.
- Drevo orecha patrí pre svoju odolnosť a tvrdosť k najcennejším drevinám medzi rezbármi a stolármi.
- Muškátový oriešok varený v olivovom oleji je dobrým lubrikantom na vlasy.
- Zastúpenie krásneho a ušľachtilého orecha možno nájsť v kultúre mnohých národov.
- Jeho silný zápach vraj odpudzuje ploštice.
- Vynikajúco sa dá použiť aj proti roztočom včiel.
- Juglans dostal svoj systematický názov podľa názvu „Jovis glans“ (Jupiterove semenníky, t.j. semenníky). Pre jeho cenné živiny a vysokú nutričnú hodnotu by sme mali zjesť jeden až dva vlašské orechy denne.
- Stravou bohatou na orechy môžeme predísť riziku infarktu.
- Kalorický obsah orechových čriev je približne rovnaký ako u hovädzieho mäsa a u niektorých ľudí môže svrbením dráždiť jazyk a sliznicu ústnej dutiny!
- Kvôli silným účinným látkam muškátového orieška a hustému tieni listov veľa rastlín pod orechom nežije, a preto sa zvyčajne zbierajú jeho listy.
Na liečebné účely sa používajú listy rastliny, vonkajšia dužinatá škrupina jej plodov (orech kopáč), v ľudovom liečiteľstve membrána, ktorá oddeľuje plody vo vnútri kôstkovej škrupiny, ktorá je po dozretí veľmi horká.
List sa zbiera iba zo stromu a krásny zdravý list sa musí zbierať tak, že sa odtrhne od stonky. Orechy treba zbierať počas zberu, približne v septembri. Na to sa oplatí nosiť rukavice, pretože zafarbí pokožku rúk do tmavohnedej farby, ktorú nemožno zmyť.
Nazbierané klasy je potrebné rozložiť na dobre vetranom mieste a pred a počas sušenia dôkladne vysušiť, ale už zhnité a plesnivé časti treba odstrániť.
Tu je recept, ktorý posilní váš imunitný systém
Ingrediencie:
- 100 gramov vlašských orechov
- 300 gramov medu
- 2 lyžičky škorice
Príprava:
Vnútro mletého orecha zmiešame s medom a škoricou.
Použitie:
- Na posilnenie imunity konzumujte 1 čajovú lyžičku denne
- Pri cystitíde rozrieďte 2 čajové lyžičky zmesi v pohári teplej vody a vypite. Každý deň z nej vypite 3 poháre, ktoré opakujte 7 dní.
- Na prevenciu a liečbu srdcových chorôb užívajte jednu čajovú lyžičku ráno nalačno a večer pred spaním (opakujte len 3-4 mesiace v roku)
- Na zlepšenie pamäte konzumujte tri čajové lyžičky denne.
- Na zníženie cholesterolu konzumujte 4-5 čajových lyžičiek denne maximálne jeden mesiac.
- Na liečbu gastritídy a vredov užívajte jednu čajovú lyžičku denne na lačný žalúdok po dobu 30 dní.
!Vždy sa však najskôr pred použitím medu, škorice či orechov poraďte so svojim lekárom v prípade, že trpíte nejakými alergiami na ktorúkoľvek zložku!
Podeľte sa o článok aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply