Pektínové raňajky, ktoré vám prinesú hneď niekoľko zdravotných výhod! Recept na jeden z najunikátnejších raňajok!

Raňajky sú považované za najdôležitejšie jedlo dňa. Preto by ste v tejto dobe mali jesť to najzdravšie, čo sa len dá. Ale raňajky sú dôležité predovšetkým preto, že pomáhajú zlepšovať množstvo telesných funkcií.

Dnes vás prezradíme recept na jeden z najunikátnejších raňajok, ktorý vám prinesie hneď niekoľko zdravotných prínosov. Pektínové raňajky vám prinesú mnoho pozitívneho, ale hlavne:

  • pomôžu znížiť telesnú váhu
  • posilnia váš imunitný systém
  • pomôžu predchádzať bakteriálnym aj vírusovým infekciám
  • zlepšia kvalitu a lesk vašich vlasov

Najlepšie na týchto raňajkách je to, že ich dokážete pripraviť veľmi ľahko a pomerne rýchlo, takže vám ráno nezaberú veľa času. Na prípravu našich raňajok budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 polievkovú lyžicu jablčného pektínu
  • 1 polievkovú lyžicu medu
  • 1 téglik, teda zhruba 150 až 200 ml jogurtu (najlepšie bieleho)
  • 30 kvapiek propolisu
  • 3 polievkové lyžice zmesi ovsených vločiek a vášho obľúbeného sušeného ovocia
  • 40 až 50 gramov mletých orechov
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice (najlepšie cejlónskej, nie čínskej)

Jablkový pektín

Pektín je rastlinná vláknina a jablká ho obsahujú vo vysokej koncentrácii. Táto vo vode rozpustná vláknina vám pomáha k pocitu plnosti, takže vydržíte dlhšie bez jedla. Okrem toho, podľa najnovšieho výskumu, má pektín aj výborné vlastnosti pri predchádzaní rakoviny.

Príprava jablčného pektínu

1) Najprv vyberte približne 1 kg jabĺk a 2,5 litra vody (prípadne aj menej, ale v danom pomere – napríklad 0,5 kg jabĺk na 1,25 litra vody).

2) Jablká najprv umyte a potom ich prekrojte, vyberte jadierka a následne ich nakrájajte na menšie kúsky.

3) Kúsky jabĺk vložte do vriacej vody a varte ich približne 30 minút za občasného miešania. Približne polovica vody by sa mala odpariť

4) Nakoniec vodu sceďte a povarte ju ďalších 20 minút, aby sa jej odparilo ešte viac.

5) Výsledný pektín uskladnite v čistých nádobách.

Pektínové raňajky – postup

Vo chvíli, keď máte jablkový pektín hotový, zmiešajte ho s jogurtom a nechajte ho v chladničke cez noc. Ráno do jogurtu a pektínu pridajte ostatné ingrediencie a dobre ich premiešajte. Pred konzumáciou to môžete nechať ešte chvíľu postať pri izbovej teplote, aby to nebolo veľmi studené.

Záver
Na týchto zdravých raňajkách si pokojne môžete pochutnávať každý deň. Možno totiž obmieňať ovocie. Už za krátky čas by ste mali začať na sebe pozorovať pozitívne zmeny v tom, že sa budete lepšie cítiť a mať viac energie.

Časom sa k tomu pridá aj posilnená imunita voči infekčným chorobám a tiež vám to pomôže znížiť telesnú váhu, pokiaľ sa o ňu snažíte.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*