Mnohých milovníkov sladkostí určite potešia tieto sušienky v tvare kávových zŕn. Sú výborné ku čaju, káve a nádherne ozdobia aj sviatočný stôl.

Mnohých milovníkov sladkostí s príchuťou kávy potešia proteínové sušienky v tvare kávových zŕn. Podávajte ich s horúcim nápojom a vychutnajte si kombináciu vašich obľúbených chutí.

Za poskytnutý recept ďakujeme blogerovi Matejovi Kobeščakovi.

Ingrediencie

  • 110 g kešu masla
  • 1 žĺtok
  • 1 čajová lyžička instantnej kávy
  • 60 g javorového sirupu
  • 1 proteínový tiramisu prášok
  • 1 polievková lyžica kakaa (asi 15 g)
  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 30 g mletých mandlí
  • 35 g kokosovej múky

Príprava

  • 1. Kešu maslo krátko zohrejeme (v mikrovlnke), aby trochu zmäklo.
  • 2. Vo veľkej mise zmiešame žĺtok, kešu maslo, javorový sirup a instantnú kávu zmiešanú s 2 lyžičkami horúcej vody.
  • 3. Pridajte proteín a zmes znova premiešajte.
  • 4. V samostatnej miske zmiešame kakao, prášok do pečiva, mleté ​​mandle a kokosovú múku.
  • 5. Pridáme k mokrým surovinám a lyžicou alebo kuchynským robotom spojíme do kompaktnej zmesi.
  • 6. Štruktúra cesta bude závisieť od štruktúry masla, ktoré použijete, a stupňa mletia kokosovej múčky a mandlí.
  • 7. Ak sa vám cesto veľmi lepí, pridajte trochu múky a ak je cesto suché, pridajte trochu kešu masla alebo rozpusteného kokosového oleja.
  • 8. Cesto musí byť také, aby sa z neho dali tvarovať guľky bez toho, aby sa lepili na dlane alebo sa drobili.
  • 9. Vytvarujte guľky, trochu ich predĺžte a v strede urobte špáradlom alebo nožom čiaru, aby ste dosiahli vzhľad kávových zŕn.
  • 10. Vytvarované sušienky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pred pečením vložíme na 15-20 minút do chladničky.
  • 11. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C 7 minút.

Podávajte s kávou, čajom alebo mliekom. Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*