Citrónové cannoli ruličky plnené krémom z mascarpone dokonale vyvažujú sladké a kyslé chute a robia z nich osviežujúci dezert.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 15 g cukru
  • 1 vrecúško citr. cukru
  • štipka soli
  • 25 g zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • 35 ml citrónovej šťavy
  • 35 ml vody
  • ½ l oleja na vyprážanie

NA KRÉM:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vrecúška Citrón. cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie

Príprava:

  • 1.Dlaňami zmiešame múku, soľ, cukor a zmäknuté maslo.
  • 2. Pridajte vajce, citrónovú šťavu a vodu a vypracujte cesto – 4-5 minút, kým nebude hladké. Zabaľte ho do plastovej fólie a vložte na 1 hodinu do chladničky.
  • 3.Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske veľmi tenko, na hrúbku 1 mm. Vykrajujeme kolieska s priemerom cca 6-7 cm.
  • 4. Vytvorte cannoli rolky alebo ich vytvorte pomocou hliníkovej fólie.
  • 5.Okolo každého valčeka omotajte kruh cesta a konce dobre utesnite trochou vody.
  • 6. Vymiesime zvyšok cesta a postup opakujeme, kým sa všetko nespotrebuje.
  • 7. Na plytkej panvici zohrejte olej. Znížte teplo na stredné. Cannoli spolu s valčekom vložíme do oleja a za častého otáčania pečieme 3-4 minúty.
  • 8. Opatrne ich vyberte z oleja, na prebytočný tuk položte na papierovú utierku a nechajte vychladnúť. Potom valček opatrne vytiahnite.
  • 9. Na krém pridáme do mascarpone citrónový cukor a práškový cukor a vymiešame mixérom na smotanu.
  • 10.Do mascarpone krému pridáme hustú smotanu a všetko spolu vymiešame na krém. Cannoli naplníme krémom z mascarpone a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*