Najlepšie veterníčky mojej tety. Pochutia si všetci maškrtníci!

Ingrediencie:

  • 250 ml mlieka alebo vody
  • 1/3 lyžičky soli
  • 100 g masla
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 4 vajcia

Krém:

  • 650 ml mlieka
  • 2x vanilkový cukor
  • 120 g cukru
  • Zahusťovadlo 50 g
  • 2 vajcia

Príprava:

  1. Na cesto uvarte mlieko so soľou a maslom na miernom ohni. Chvíľu pred varom znížte teplotu a za stáleho miešania postupne pridávajte múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešame na zmes, ktorá sa oddeľuje od stien misky.
  2. Do mierne vychladnutej zmesi pridávame po jednom vajci a po každom dobre premiešame. Mali by ste dostať hustú krémovú zmes.
  3. Cesto vytlačíme na papier na pečenie v podobe koliesok a na záver povrch uhladíme vlhkým prstom. Ak sú stredne veľké, pečú sa pri teplote 180 stupňov asi pol hodiny.
  4. Na krém treba vajíčka dobre vymiešať s cukrom, potom pridať zahusťovadlo, premiešať a na záver postupne vmiešať mlieko. Zmes varíme na miernom ohni, kým nezhustne.
  5. Hotové cesto po vychladnutí prekrojíme na polovicu a naplníme krémom, môžeme použiť aj šľahačku. Na záver posypeme práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*