Baja Dera: Výborný recept je z môjho starého zošita a dúfam, že sa vám bude páčiť. ..

Ingrediencie na krehké cesto:

  • 10 dkg masla
  • 25 dkg polohr.múky
  • 5 dkg cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 lyžice smotany alebo trochu mlieka
  • 1/2 prášku do pečiva

Piškótové cesto:

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 lyžíc polohr.múky

Krém:

  • 7 dcl mlieka
  • 25 kg cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 lyžíc zahusťovadla
  • 25 dkg masla

Príprava

  1. Krehké cesto: Z uvedených surovín vymiesime cesto a rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme a upečieme na 180 stupňov 10 min. na obrátenom plechu. Každá rúra pečie však inak, preto treba sledovať a urobiť test špajdlou.
  2. Piškóta: Urobte vajcia, cukor a vanilkový cukor, pridajte múku atď..Všetko zľahka premiešame a piškótu upečieme na 180 stupňov do zlatista na tej istom plechu, na ktorom sme piekli krehké cesto. Tiež sledujeme a urobíme test. Vychladnutú piškótu prekrojíme na polovicu.
  3. Krém: Mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom dáme zovrieť, pridáme zahusťovadlo a všetko dobre premiešame. Keď trochu vychladne vmiešame zmäknuté maslo.
  4. Skladanie: Krehké cesto-krém-piškótové cesto-krém-krehké cesto- krém-piškótové cesto.
  5. Navrch dáme čokoládovú polevu.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*