Ak máme radi karamel a chrumkavé oriešky, všetci sa zhodneme na jednom, že tieto plnené oblátky sú výborné!

Ingrediencie:

  • 30 dkg nahrubo nasekaných vlašských orechov
  • 3 vajcia
  • 30 dkg cukru
  • 25 dkg masla

Karamel:

  • 30 dkg cukru

Navyše:

  • 2 Oblátky

Príprava:

  1. Na plnku si v miske dobre vymiešame vajcia s cukrom a margarínom, pridáme nasekané vlašské orechy a varíme na miernom ohni na sporáku (za stáleho miešania), kým nezhustne.
  2. Zároveň v hlbokom hrnci, tiež na miernom ohni, rozpustíme cukor na karamel (dbáme na to, aby sa nepripálil).
  3. Plnka aj karamel by mali byť hotové približne v rovnakom čase. Plnku odstavíme z ohňa a vmiešame rozpustený karamel.
  4. Zmes vylejeme na oblátku (na strane, kde sú širšie štvorce) a prikryjeme ďalšou oblátkou.
  5. Najprv položím suchú utierku, do stredu položíme oblátku širšími štvorcami nahor (konce utierky musia byť zo všetkých strán dlhšie ako oblátka), nalejeme zmes, mierne rozotrieme, prikryjeme ďalšou oblátkou a zabalíme do utierky zo všetkých strán.
  6. Na vrch položíme závažie, ja zvyknem dať drevenú dosku približne rovnakej veľkosti ako oblátky a na ňu 1 kg cukru alebo knihu. Takto docielite, aby sa oblátky dobre prilepili na zmes a aby sa pri krájaní neoddeľovali.
  7. Nechajte vychladnúť a stuhnúť (najlepšie cez noc) v chladnej miestnosti. Keď vychladnú, opatrne odstráňte utierku (pretože sa lepí) a nakrájajte.

Ak všetko urobíte správne, chuť je dokonalá a stojí za všetko naše úsilie. Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*