Mäsové guličky pečené spoločne so zemiakmi a kyslou smotanou: Dobrota z 1 misy!

Vynikajúci obed z 1 misy, rýchlo pripravený a naozaj vynikajúci. Odporúčam každému, jedlo sa dá upraviť podľa toho, čo práve máte doma v chladničke.

POTREBUJEME :

  • Zemiaky – 5-6 ks. (zemiaky musia byť nakrájané na čo najtenšiu vrstvu, môžete použiť šupku)
  • Soľ podľa chuti
  • Korenie na zemiaky (voliteľné)
  • Paradajky – 250 g (ak nemáte paradajky, môžete vynechať, prípadne nahradiť cibuľou alebo hubami)

Na mäsové guličky:

  • 300 g Mleté bravčového mäsa – 300 g
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 ks zemiakov
  • Soľ, korenie – podľa chuti

NÁPLŇ :

  • 100 g tvrdého syra
  • 150-200 g Kyslej smotany (alebo majonézy)
  • 50 ml mlieka alebo sladkej smotany
  • 3 strúčiky cesnaku

POSTUP:

  1. Zemiaky si nakrájame na tenké kolieska.
  2. Na Mäsové guličky si v miske zmiešame mäso s prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľkou, strúhanými zemiakmi a všetko ochutíme soľou a korením. Z mäsa formujeme guličky.
  3. Na dno vymastenej zapekacej misy navrstvíme zemiaky a na zemiaky mäsové guličky.
  4. Medzi mäso uložíme na polovice prekrojené cherry paradajky. Nakoniec si pripravíme omáčku – zmiešame v miske syr, smotanu, mlieko/sladkú smotanu a cesnak. Túto zmes navrstvíme na vrch.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 50-60 minút. Odporúčame piecť pod alobalom a ten zložiť až 15 minút pred dopečením, aby ste zabránili pripáleniu syra, ale zároveň získali pekne zapečený povrch. Môžeme ozdobiť bylinkami podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*