Žĺtkové rezy si veľmi rýchlo obľúbite: Lepšie sme nemali! Sú skvelou voľbou aj pre toho, kto je v pečení začiatočníkom.

Chcete skúsiť nejaký netradičný dezert, nejakú sladkosť, na ktorej si pochutí ako vaša rodina, tak ju môžete aj naservírovať návšteve? Ak áno, skúste túto pochúťku.

Potrebné suroviny:

  • 6 bielkov
  • 3 lyžice polohr.múky
  • 200 g cukru
  • 200 g namletých orechov

Ako vidíte, cesto je veľmi jednoduché. A rovnaké to bude aj v prípade krému, ktorý budete na tieto žĺtkové rezy potrebovať. Tu treba mať po ruke:

  • 6 žĺtkov
  • 3 lyžice cukru krupice
  • 3 lyžice mlieka
  • 150 g práškového cukru
  • 75 g bielej čokolády
  • 200 g masla

Ako na krém, to už tiež viete, a tak zostáva zložka posledná, ktorou je poleva. Tá vznikne z dvoch jednoduchých vecí, a to z 250 g bielej čokolády, ktorú zmiešate s 3 lyžicami oleja.

Postup:

  1. Ako prvé sa pochopiteľne začína cestom. A to tak, že si pomocou kuchynského mixéra najskôr dôkladne ušľaháte vaječné bielky. Keď z nich vznikne sneh, tak do nich opatrne, už za ručného miešania pridávate cukor, múku a tiež orechy.
  2. Týmto vám vznikne nadýchané cesto, ktoré nalejete do klasického plechu. Ten odporučíme vyložiť papierom na pečenie. Plech s cestom vložte do rúry a pri klasickej teplote 180 stupňov Celzia pečte 30 minút.
  3. Nachystajte si krém: Druhou fázou prípravy je krém. Aj tu sa začína vajcami. Konkrétne žĺtky. Tie sa šľahajú v pare s cukrom, na požadovanú tuhú konzistenciu. Keď ste s ňou spokojní, môžete prestať so zahrievaním a môžete sa pustiť do dokončenia krému. A to tak, že do neho vmiešate všetky ostatné ingrediencie.
  4. Obe hlavné zložky na žĺtkové rezy máte, a tak sa môžete pustiť do finalizácie dezertu. Vezmite cesto a naň naneste všetok krém. Ten zarovnajte do roviny. Porom už len polejeme polevou.

Prajeme dobrú chuť!

(zdroj foto: youi.sk)

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*