Chcete skúsiť nejaký netradičný dezert, nejakú sladkosť, na ktorej si pochutí ako vaša rodina, tak ju môžete aj naservírovať návšteve? Ak áno, skúste túto pochúťku.
Potrebné suroviny:
- 6 bielkov
- 3 lyžice polohr.múky
- 200 g cukru
- 200 g namletých orechov
Ako vidíte, cesto je veľmi jednoduché. A rovnaké to bude aj v prípade krému, ktorý budete na tieto žĺtkové rezy potrebovať. Tu treba mať po ruke:
- 6 žĺtkov
- 3 lyžice cukru krupice
- 3 lyžice mlieka
- 150 g práškového cukru
- 75 g bielej čokolády
- 200 g masla
Ako na krém, to už tiež viete, a tak zostáva zložka posledná, ktorou je poleva. Tá vznikne z dvoch jednoduchých vecí, a to z 250 g bielej čokolády, ktorú zmiešate s 3 lyžicami oleja.
Postup:
- Ako prvé sa pochopiteľne začína cestom. A to tak, že si pomocou kuchynského mixéra najskôr dôkladne ušľaháte vaječné bielky. Keď z nich vznikne sneh, tak do nich opatrne, už za ručného miešania pridávate cukor, múku a tiež orechy.
- Týmto vám vznikne nadýchané cesto, ktoré nalejete do klasického plechu. Ten odporučíme vyložiť papierom na pečenie. Plech s cestom vložte do rúry a pri klasickej teplote 180 stupňov Celzia pečte 30 minút.
- Nachystajte si krém: Druhou fázou prípravy je krém. Aj tu sa začína vajcami. Konkrétne žĺtky. Tie sa šľahajú v pare s cukrom, na požadovanú tuhú konzistenciu. Keď ste s ňou spokojní, môžete prestať so zahrievaním a môžete sa pustiť do dokončenia krému. A to tak, že do neho vmiešate všetky ostatné ingrediencie.
- Obe hlavné zložky na žĺtkové rezy máte, a tak sa môžete pustiť do finalizácie dezertu. Vezmite cesto a naň naneste všetok krém. Ten zarovnajte do roviny. Porom už len polejeme polevou.
Prajeme dobrú chuť!
(zdroj foto: youi.sk)
Leave a Reply