Upečte si lahodné tvarohové koláčiky – s ovocím alebo bez neho, každá kombinácia očarí vaše chuťové bunky. Inšpirujte sa!
Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 250 g masla
– 250 g jemného tvarohu
– 1 vajce
– 1 lyžička prášku do pečiva
– Štipka soli
– 150 g cukru
– Vanilkový cukor (podľa chuti)
– Citrónová kôra (podľa chuti)
– lekvár alebo ovocná marmeláda (višňová, slivková, a pod.)
Tvarohová náplň:
– 500 g jemného tvarohu
– 100 g cukru
– 2 vajcia
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 lyžica kukuričného škrobu
– 1 lyžica kyslej smotany – Citrónová kôra (podľa chuti)
Postup:
1. V mise zmiešajte hladkú múku s práškom do pečiva, pridajte štipku soli, cukor a vanilkový cukor.
2. Pridajte mäkké maslo, tvaroh, vajcia a citrónovú kôru, a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho asi hodinu odpočinúť v chlade.
3. Medzitým pripravte tvarohovú náplň. V mise zmiešajte tvaroh s cukrom, vajcami, vanilkovým cukrom, škrobom, kyslou smotanou a citrónovou kôrou.
4. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche na hrúbku asi 3 mm a vykrajujte kruhy pomocou vykrajovača alebo pohára.
5. Na každý kruh dajte lyžicu tvarohovej náplne a trochu lekváru alebo marmelády.
6. Okraje koláčikov potrite rozšľahaným vajcom a prehnite ich tak, aby vznikli polmesiaca, okraje pevne stlačte.
7. Koláčiky položte na plech vyložený papierom na pečenie a potrite ich zvyšným rozšľahaným vajcom.
8. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 15-20 minút, alebo pokiaľ nie sú zlatisté.
9. Hotové koláčiky môžete ešte posypať práškovým cukrom alebo cukrom zmiešaným s vanilkou.
Leave a Reply