Zvyknete používať alobal? Tu je pravda, o ktorej by ste mali vedieť!

Odkedy sa ľudstvo zoznámilo s hliníkovou fóliou, bola nespočetnekrát použitá na pečenie, varenie, grilovanie a balenie. Je však lepšie ho spoznať bližšie, pretože je prinajmenšom rovnako škodlivý ako užitočný.

Nie je nič chutnejšie ako chrumkavý, chutný zemiak pečený v alobale alebo rýchlo šťavnatý losos. Priznajme si, že alobal je v domácnosti užitočný, no pozrime sa, aký škodlivý je pre naše zdravie.

Na základe početných výskumov bolo dokázané, že fólia môže pre vysoký obsah hliníka spôsobiť aj Alzheimerovu chorobu
kvôli hliníkovému zloženiu pár stúpajúcich z fólie môže spôsobiť vážne ochorenia dýchacích ciest.

Podľa niektorých predpokladov môže spôsobiť pľúcnu fibrózu. Dokonca môže hliník z dlhodobého hľadiska spôsobovať poruchy koordinácie a pamäti

Hliník znižuje koncentráciu vápnika v kostiach, takže môže spôsobiť silnú slabosť kostí. Oslabuje činnosť kostných buniek.

Doterajšie výskumy sú veľmi presvedčivé, preto sa odporúča vyhnúť sa použitiu hliníkovej fólie. Ale ak sa ho nevieme zbaviť, využívajme ho rozumne.

– nepoužívajte na grilovanie
– neskladujte v ňom paradajky, citrusové plody, ovocie ani korenie
– nepoužívajte ho v rúre na ohrievanie určitých potravín
– vymeňte naše riady potiahnuté hliníkom
– na skladovanie používajte namiesto hliníkovej fólie sklenené nádoby
– nahraďte hliníkovú fóliu voskovým papierom

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*