Palacinky sú obľúbenou pochúťkou každého, no len málokto sa môže pochváliť tým, že sú na prvý raz pekné a mäkké.
Slávny francúzsky šéfkuchár Pierre Hermé je podľa mnohých nepochybne najlepším cukrárom na svete, ktorý robí tie najkrajšie palacinky a trik je v tom, že najskôr zohreje mlieko a až potom pridá všetky ingrediencie.
Lepšie sa tak spoja a cesto je mäkké a vzdušné. Palacinky môžeme podávať so sladkými alebo slanými nátierkami.
Ingrediencie:
- 200 g polohr.múky
- 50 g cukru
- 500 ml mlieka
- 1 vanilkový struk
- 5 vajec
- kôra zo štvrtiny citróna
- pomarančová šupka
- 10 ml rumu
- 100 g masla
Príprava:
- Mlieko zohrejte, kým nezovrie, potom pridajte vyškrabaný vanilkový struk a nechajte 30 minút bokom, aby mlieko ochutilo. Keď mlieko vychladne, precedíme ho.
- Medzitým si rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. Citrónovú a pomarančovú kôru nastrúhame najemno a pridáme cukor.
- Múku preosejeme do misy, pridáme cukor a urobíme jamku, do ktorej dáme vajíčka, ktoré ste predtým rozšľahali s mliekom. Miešajte tekuté a suché ingrediencie mixérom, kým nezískate hladkú zmes.
- Keď nám vznikne hladká zmes, pridáme rozpustené maslo a rum a necháme odstáť aspoň štyri hodiny. Zahrejte panvicu a začnite piecť palacinky. Neotáčajte ich, kým nie sú na dne úplne upečené.
- Podávame s džemom, nátierkou alebo rozpustenou čokoládou, sezónnym ovocím alebo orechmi a podávame ešte teplé.
Dobrú chuť a ak sa Vám tento super recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply