Dokonalá budapeštianska nátierka na jednohubky, ktorou ulahodíte každej návšteve!

Nátierky sú fenoménom detstva. V škôlkach sa na desiatu azda nič iné ako nátierky s pečivom nepodávalo. V dnešnej dobe šetrenia sa domáce nátierky opäť dostávajú do stredu záujmu.

Z niekoľkých surovín totiž nasýtite celú rodinu. Nátierky sa ale hodia aj na chlebíčky na rôzne akcie a párty. Prekvapte svojich hostí úžasnou domácou Budapeštianskou nátierkou.

Budete potrebovať:

1 malú cibuľu
½ kapie na mini kocky
250 g tvarohu
1/4 masla
2 lyžičky sladkej mletej papriky
½ lyžičky soli (alebo podľa chuti)

Postup:

Cibuľu nakrájajte veľmi najemno a necháme speniť na 1/8 masla. Rovnako tak na malé kocky nakrájame červenú papriku (kapiu) a necháme len mierne prehriať.

Tvaroh vymiešame s povoleným maslom, soľou a sladkou mletou paprikou, nakoniec vmiešame osmahlou cibuľku s kapiou. Nátierku podávame na chlebe či bielom pečive, so zeleninovou oblohou.

Nám sa v redakcii táto nátierka osvedčila na jednohubkách.

Náš tip: Ak sa ponáhľate a znesiete čerstvú cibuľu, nemusíte ju ani papriku smažiť. Veľmi dobré je použiť namiesto klasickej kuchynskej cibule šalotku alebo bielu cibuľu, ktorá nemá rád tak štipľavú arómu.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*