Z jahôd si môžete pripraviť osviežujúce koláče. Pripravte si osviežujúci dezert s jahodami, piškótami a smotanovou plnkou, ktorý zvládnu aj začiatočníci v kuchyni.
Ingrediencie:
- Balíček dlhých piśkót
- 350 g jahôd
- 80 g cukru
- 200 g smotanového syra
- 150 ml sladkej smotany
- 200 g syra mascarpone
- 80 g kondenzovaného mlieka
Na ozdobu:
- jahody
Postup:
- V hrnci zmiešame 250 g nasekaných jahôd s cukrom. Varíme, kým jahody nepustia vodu a mierne nezhustnú. Potom odstavte zo sporáka.
- V inej miske rozšľaháme smotanový syr, potom prilejeme sladkú smotanu. Všetko dobre premiešame mixérom, potom pridáme mascarpone a kondenzované mlieko. Dobre prešľahajte.
- Do misky poukladajte piškóty a na okraj položte jahody nakrájané na polovicu (100 g). Nalejte polovičné množstvo džemu, potom časť smotanovej plnky. Znova poukladajte piškóty, potom polejte zvyšným džemom a smotanovou plnkou. Zarovnajte a nechajte vychladnúť v chladničke.
- Ozdobíme nakrájanými jahodami.
Prajeme dobrú chuť a zdieľajte recept aj so svojou rodinou a priateľmi.
Leave a Reply