Keď je vonku pekné počasie, najviac nám chutia osviežujúce koláčiky a tento s jahodami je hitom.

Z jahôd si môžete pripraviť osviežujúce koláče. Pripravte si osviežujúci dezert s jahodami, piškótami a smotanovou plnkou, ktorý zvládnu aj začiatočníci v kuchyni.

Ingrediencie:

  • Balíček dlhých piśkót
  • 350 g jahôd
  • 80 g cukru
  • 200 g smotanového syra
  • 150 ml sladkej smotany
  • 200 g syra mascarpone
  • 80 g kondenzovaného mlieka

Na ozdobu:

  •  jahody

Postup:

  1. V hrnci zmiešame 250 g nasekaných jahôd s cukrom. Varíme, kým jahody nepustia vodu a mierne nezhustnú. Potom odstavte zo sporáka.
  2. V inej miske rozšľaháme smotanový syr, potom prilejeme sladkú smotanu. Všetko dobre premiešame mixérom, potom pridáme mascarpone a kondenzované mlieko. Dobre prešľahajte.
  3. Do misky poukladajte piškóty a na okraj položte jahody nakrájané na polovicu (100 g). Nalejte polovičné množstvo džemu, potom časť smotanovej plnky. Znova poukladajte piškóty, potom polejte zvyšným džemom a smotanovou plnkou. Zarovnajte a nechajte vychladnúť v chladničke.
  4. Ozdobíme nakrájanými jahodami.

Prajeme dobrú chuť a zdieľajte recept aj so svojou rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*