Ako zvyčajne zavárate, “uskladňujete” ovocie? Každý má inú metódu, ale tu je jedna, vďaka ktorej zabudnete na paru. Je to jednoduché.
Ingrediencie:
- 4 kg ovocia (dôkladne umyté a očistené)
- 1 kg cukru
- na ostrie noža kyseliny salicylovej
- 1 liter vody
Príprava:
- Pripravte si veľký smaltovaný hrniec a sterilné poháre. Poháre dôkladne umyte a potom ich položte na čistú utierku, aby sa osušili, nie je potrebné ich utierať.
- Do vody pridajte cukor, miešajte, kým sa nerozpustí, a priveďte do varu. Postupne pridávajte ovocie. Keď sa všetko ovocie uvarí, pomocou cedidla ho prelejte do pohárov a navrch nalejte horúcu šťavu.
- Na vrch každého z naplnených pohárov dajte veľmi malé množstvo salicylu a vzduchotesne ich uzavrite. Ak uzatvárate pomocou celofánu, vytvorte dvojitú vrstvu a medzi ne dajte trochu salicylu.
Leave a Reply