Ako urobiť najlepší kakaový krém na koláče a sušienky!

Najlepší kakaový krém na koláče je jednoduchý na prípravu a nepotrebujete špeciálne a drahé suroviny. Potrebujete veľmi jednoduché ingrediencie.

Používajte však kvalitné maslo s vysokým percentom tuku, pretože hrá dôležitú úlohu v textúre krému. Musíte tiež použiť kakaový prášok s viac ako 55% kakaovej hmoty. To je dôležité pre chuť, ale aj pre farbu krému.

Ingrediencie:

  • 3 stredne veľké vajcia
  • 150 g cukru
  • 30 g horkého kakaového prášku
  • 250 g masla s viac ako 80 % tuku
  • 1 lyžička rumovej arómy
  • Štipka soli

Postup:

  1. Na oheň položte veľký hrniec a nalejte doň vodu. Na vrch položte menšiu panvicu tak, aby sa dno nedotýkalo vody. Pridajte vajcia, soľ a cukor a miešajte, kým sa zmes nestane homogénnou.
  2. Vložte hrniec s vaječnou zmesou do hrnca s vodou, vypnite oheň. Pokračujte v miešaní vaječnej zmesi metličkou alebo špachtľou po dobu 7-8 minút. Zmes získa krémovú textúru.
  3. Po uvarení vypnite oheň a misku s vaječnou smotanou vyberte na chladiacu mriežku. Navrch pridáme preosiaty kakaový prášok. Ihneď ho pridajte do krému a dobre premiešajte.
  4. Necháme trochu stuhnúť, potom pridáme arómu rumu. Kým vaječný krém s kakaom chladne, môžete maslo vyšľahať mixérom, kým nebude krémové.
  5. Po troškách prilejeme do vychladnutého krému a vareškou prudko premiešame. Pred použitím krém chlaďte aspoň pol hodiny.

Prajeme dobrú chuť a príjemnú prípravu!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*