Ingrediencie:
Najprv budeme potrebovať základné linecké cesto:
- 500g hladkej múky
- 150g práškového cukru
- 1 palmarín
- 1 vajce
- 1 vanilínový cukor
Na punčovú hmotu:
- 200 g piškót
- 200 g práškového cukru
- 100 g masla
- 100 g stuženého tuku (omega)
- 4 lyžice kakaa
- 4 lyžice rumu (i viac)
- nakrájané kandizované ovocie napríklad aj hrozienka v rume
- pomleté oriešky
Postup:
- Linecké cesto: Z cukru, palmarínu, múky, vajíčka a vanilínového cukru vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň polhodinu odpočívať v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme približne na hrúbku 0,6 až 0,7 cm, mali by byť trochu hrubšie, než klasické. Pečieme 25-30 min na 170 stupňov. Treba sledovať.
- Punčová hmota: Pomleté piškóty zmiešame so všetkými prísadami a dáme vychladiť.
- Medzitým si z lineckého cesta vykrojíme rožteky (mesiačiky), na ktoré po upečení tvarujeme hmotu, ja ju vytláčam sáčkom na zdobenie. Potom rohlíčky máčame do čokolády alebo ich len ozdobíme podľa želania a dáme do chladu odpočinúť.
Zdieľajte tento skvelý recept na punčové rožteky so svojimi priateľmi!
Leave a Reply