Chutný šľahačkový dezert: Nielenže krásne vyzerá, ale aj veľmi dobre chutí!

Prísady:
  • 3 šálky smotany na šľahanie
  • 3 balíčky zahusťovadla na šľahačku
  • 300 g mäkkého tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • šťava z 3 pomarančov
  • 20 g želatíny
  • 2 balíčky štvorcových kakaových sušienok
  • uvarená silná káva na namáčanie sušienok
  • čokoládová poleva

Postup:
  1. Šľahajte smotanu so zahusťovadlom do tuha.
  2. Tvaroh vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a zľahka pridáme do šľahačky.
  3. Želatínu vložte do pomarančovej šťavy, aby napučala podľa pokynov na obale.
  4. Mierne ho zohrejte (nesmie sa variť), potom doň ihneď vmiešajte 3 polievkové lyžice tvarohovo-šľahačkovej a potom vmiešame zvyšok.
  5. Do stredne veľkého podlhovastého hlbšieho plechu alebo pekáča postupne ukladajte tesne vedľa seba vrstvu kakaových sušienok, ktoré ste krátko namočili do vychladnutej kávy.
  6. Každú z nich natrite krémom a rovnomerne uhlaďte. Pokračujte v troch vrstvách a na záver naneste krém. Odložte na chladné miesto, aby dobre stuhlo. Pokvapkajte čokoládovou polevou a nakrájajte na kocky.
DOBRÚ CHUŤ! Nezabudnite sa o tento super recept podeliť aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*