Na večierkoch podávam šalát s orzo cestovinami a kuracím mäsom. Miska sa vždy vráti prázdna!

Niekedy sú jednoduché spojenia tie najlepšie. To je prípad tohto šalátu, kde hlavnú úlohu hrajú jemné cestoviny orzo, pripomínajúce zrnká ryže.

V kombinácii s kuracím mäsom, zeleninou a ľahkou omáčkou sa zmení na pokrm, ktorý sa z misky vytratí do posledného zrnka.

Na večierkoch je tento šalát skutočným hitom a ako prvý zmizne. Poslúži však nielen v tejto verzii, pretože sa výborne hodí aj na druhé raňajky či dokonca ľahkú večeru. Stačí ho zabaliť do obedárky a môžete si pochutnať na domácom a kvalitnom jedle v práci či škole.

Šalát s orzo cestovinami a kuracím mäsom

Je rýchly, chutný a jednoduchý na prípravu. Táto kombinácia jemných cestovín, šťavnatého kuracieho mäsa a čerstvej zeleniny vám dodá potrebné živiny a poteší vaše mlsné jazýčky.

Tento šalát môže byť ako ľahká večera, tak aj výživné jedlo na párty. Orzo cestoviny sa niekedy nazývajú ryžové cestoviny kvôli ich tvaru. Zložením sú to však obyčajné pšeničné cestoviny, jednoducho podávané v menej štandardnej podobe.

Ingrediencie:

  • 200 g orzo cestovín
  • 400 g kuracie prsia
  • 1 polievková lyžica provensálskych bylín
  • 1 čajová lyžička cesnaku
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička soli
  • 1 červená paprika
  • 1 uhorka
  • 140 g konzervovanej kukurice

Omáčka

  • 120 g gréckeho jogurtu
  • 60 g majonézy
  • 30 g paradajkovej pasty

Spôsob prípravy:

  1. Orzo cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale. Po uvarení precedíme a prepláchneme studenou vodou.
  2. Kuracie filé nakrájajte na malé kocky a smažte v panvici s vyhrievaným rastlinným olejom. Dochutíme provensálskymi bylinkami, sušeným cesnakom, rascou a soľou. Odložte nabok vychladnúť.
  3. Odstráňte semená z papriky a nakrájajte ju na malé kocky. Uhorku tiež nakrájajte nadrobno, bez šúpania.
  4. Pripravte jednoduchú omáčku. Zmiešajte jogurt s majonézou a paradajkovou pastou. Dochutíme soľou a korením.
  5. Cestoviny vložte do misky, pridajte nakrájanú zeleninu, scedenú kukuricu, kuracie mäso a pripravenú omáčku. Všetko dôkladne premiešame.
  6. Miešaný šalát preložte na tanier, ozdobte pažítkou a podávajte svojim blízkym.

Vychutnajte si jedlo! Podeľte sa o recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*