Ak by ste repu konzumovali týmto spôsobom, v pečeni by neboli žiadne toxíny a nemali by ste zdravotné problémy!

Jednou z najužitočnejších zelenín pre pečeň je cvikla, ktorá má veľmi silný detoxikačný a regeneračný účinok. Keďže naša pečeň je jedným z našich najdôležitejších orgánov, odporúča sa, aby sme jej správnemu fungovaniu a zdraviu venovali maximálnu pozornosť.

Ak naša pečeň nepracuje dobre, nedokáže odfiltrovať toxíny a po čase musíme čeliť rôznym chorobám.

Obsahuje veľa horčíka, vápnika, železa, draslíka, vitamínu C, fosforu, mangánu, betakaroténu a vitamínov skupiny B. Cvikla má silný ochranný účinok na pečeň a stimuluje funkciu pečene.

Ak pravidelne konzumujeme cieľovú šťavu, môžeme výrazne spomaliť postup chronických ochorení pečene. Cvikla môže byť veľmi účinná aj v prípade stukovatenia pečene.

Pripravte si čerstvú cviklovú šťavu a pravidelne ju konzumujte!
Ingrediencie:

  • 1 veľká cvikla
  • 1 mrkva
  • 1 pol citróna

Príprava:

Cviklu a mrkvu dôkladne umyte a potom ošúpte. Ak sa nám podarilo zohnať biozeleninu, nemusíme ju šúpať, najmä ak je čerstvá. Nakrájajte na menšie kúsky, potom vložte do odšťavovača.

Na záver pridajte citrónovú šťavu a ak je šťavy málo, môžete pridať aj trochu vody. Konzumujte každý deň jednu porciu a o zdravie svojej pečene sa rozhodne nebudete musieť báť.

Zaujal vás článok?? Zdieľajte ho aj s priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*