Tiež Vás už nebavia slimáky z pekárne? Náplň aby ste v nich ťažko hladali, a cesto je na druhý deň tiež stvrdnuté. Teraz môžete vlastnými silami túto situáciu zmeniť.
Ukážeme Vám tip na báječný recept, kedy sú kakaové slimáky ešte dlho po upečení kypré a vláčne.
Naozaj si pochutnáte Vy, aj všetci členovia Vašej rodiny. Tento recept na kakaové slimáky je proste dokonalý!
INGREDIENCIE
- 700 g hladkej múky
- 250 g zmäknutého masla
- kocka droždie
- 3 dl mlieka
- 5 lyžíc práškového cukru
- 2 vajcia
- soľ
- 100 g kakaa
- 120 g kryštálového cukru
POSTUP
- Zarobíme si kvások. Trochu vlažného mlieka zmiešajte s trochou cukru a rozdroleným droždím. Až kvások vzíde, spojte ho so zvyšnými ingredienciami, okrem kakaa a práškového cukru.
- Cesto spracujte a uložte do misy, prekryte plátenou utierkou a uložte na teplé miesto. Až cesto zdvojnásobí svoj objem, môžete s ním začať pracovať.
Po vykysnutí si cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske. Vyvaľkajte a vykrojte si podlhovasté obdĺžniky. Premiešajte si v miske kakao a práškový cukor. Touto kakaovou, cukrovou zmesou husto poprášte jednotlivé obdĺžniky. - Začnite namotávať do slimákov. Môžete si pomôcť prstom, alebo opačným koncom varešky. Namotané slimáky prekryte utierkou a nechajte ešte desať minút odpočívať.
- Potom si vyložte plech papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečte 20 minút na 180 stupňov. Hotové slimáky môžete znovu poprášiť práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť a podeľte sa o super recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply