Hovorí sa mu aj jedlo chudobných. Chráni pečeň, predlžuje život a tiež rozvíja svaly!
Puliska je typicky rumunské jedlo, ale teraz aj iné časti sveta začínajú objavovať veľmi zdravé jedlo. Potraviny z kukuričnej múky podľa odborníkov udržujú správne fungovanie žalúdka a majú omladzujúci účinok.
Puliska, je veľmi výživné a obľúbené jedlo už od Kolumba. Podľa posledných prieskumov je dĺžka života ľudí, ktorí pravidelne konzumujú pulisku, výrazne dlhšia.
- Chráni zdravie žalúdka a pečene
Kukuričné zrná používané ako surovina pre pulisko obsahujú kyselinu aracovú a palmitovú, ktoré sú veľmi dôležité pre zdravú funkciu žalúdka.
Ľahko sa vstrebávajú v črevnom trakte a odtiaľ prechádzajú do krvného obehu, čím sa zbavujú toxických látok.
Kyseliny v pulisku dokážu neutralizovať 57 druhov toxínov. Puliska má silný detoxikačný účinok, napomáha činnosti pečene a znižuje riziko vzniku ochorení pečene.
Jedzte pulisku namiesto chleba, pretože má upokojujúci účinok na žalúdok a znižuje kyslosť.
- Predlžuje život
Podľa výskumov sa zistilo, že každodenná konzumácia puliska môže znížiť nervové poruchy spôsobené poruchami štítnej žľazy až o 60%.
Reguluje hladinu cukru a cholesterolu v krvi, preto sa jeho konzumácia vrelo odporúča diabetikom. Puliska tiež znižuje riziko aterosklerózy a srdcového infarktu.
- Buduje svalstvo
Podľa kolumbijského výskumu zohrávajú kyseliny nachádzajúce sa v kukurici dôležitú úlohu aj pri posilňovaní svalových vlákien.
Ekvádorské deti sa môžu pochváliť najlepšími športovými výkonmi na svete a v ich jedálničku pravidelne nechýbajú puliska.
Jedlá z kukuričnej múky znižujú menštruačné problémy, ale odporúčajú sa aj pri obličkových kameňoch a hepatitíde. Na základe výskumu sa zistilo, že puliska zvyšuje aktivitu vaječníkov u žien nad 65 rokov o 9%.
Zaujímavé však? Zdieľajte to aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply