Dnes máme pre vás špeciálny recept! Ak máte radi halušky a kuracie mäso tak ten recept je pre vás ako stvorený. Halušky sú vylepšené o špenát, čo im pridá nielen na chuti a vzhľade, ale je to aj zdravšou alternatívou ku klasickým haluškám. K tomu všetkému ak máte radi cesnak, všetko je preliate lahodnou cesnakovou omáčkou. Zaručujeme Vám, že po tomto recepte sa bude zalizovať až za ušami!
Budeme potrebovať:
Na halušky
1 kg zemiakov
2 vajcia
500 g polohrubej múky alebo krupice
500 g špenátu (mrazeného)
1 polievková lyžica soli
Na omáčku
800 g kuracích pŕs
3 polievkové lyžice masla
200 ml kyslej smotany
400 ml smotany na šľahanie
1 polievková lyžica hladkej múky
3 strúčiky cesnaku
soľ podľa chuti
čierne korenie podľa chuti
Postup:
Najprv si očistíme zemiaky, nakrájame ich na kocky a necháme variť v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a potom roztlačíme tak, aby sme v nich nenechali žiadne hrudky. Predtým, ako budeme pokračovať v príprave halušiek ich necháme úplne vychladnúť. Mrazený špenát necháme rozmraziť a je dôležité ho poriadne vyžmýkať. Zbavte sa všetkej prebytočnej tekutiny, ktorá je v tomto recepte na škodu.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
Leave a Reply