Nátierky sú fenoménom detstva. V škôlkach sa na desiatu azda nič iné ako nátierky s pečivom nepodávalo. V dnešnej dobe šetrenia sa domáce nátierky opäť dostávajú do stredu záujmu. Z niekoľkých surovín totiž nasýtite celú rodinu. Nátierky sa ale hodia aj na chlebíčky na rôzne akcie a párty. Prekvapte svojich hostí úžasnou domácou Budapeštianskou nátierkou.
Budete potrebovať:
1 malú cibuľu
½ kapie na mini kocky
250 g tvarohu
1/4 masla
2 lyžičky sladkej mletej papriky
½ lyžičky soli (alebo podľa chuti)
Postup:
Cibuľu nakrájajte veľmi najemno a necháme speniť na 1/8 masla. Rovnako tak na malé kocky nakrájame červenú papriku (kapiu) a necháme len mierne prehriať. Tvaroh vymiešame s povoleným maslom, soľou a sladkou mletou paprikou, nakoniec vmiešame osmahlou cibuľku s kapiou. Nátierku podávame na chlebe či bielom pečive, so zeleninovou oblohou. Nám sa v redakcii táto nátierka osvedčila na jednohubkách.
Náš tip: Ak sa ponáhľate a znesiete čerstvú cibuľu, nemusíte ju ani papriku smažiť. Veľmi dobré je použiť namiesto klasickej kuchynskej cibule šalotku alebo bielu cibuľu, ktorá nemá rád tak štipľavú arómu.
Leave a Reply