Piškótové cesto. Najpoužívanejšie cesto pri pečení koláčov. Napriek tomu nie je piškóta ako piškóta. Nie každý ju vie pripraviť tak, aby aj vyzerala aj chutila. A najmä – aby nebola hrudkovitá. Príprava dobrého piškótového cesta vyžaduje zručnosť a pracovitosť.
Piškótové cesto s limonádou
Toto cesto znie netradične, ale bublinky sú tou zázračnou ingredienciou, ktorá vašej piškóte zaistí tú dokonalú jemnosť a nadýchanosť. Cesto bude vláčne a ani omylom Vám nezostane hrudkovité. Jednou z najväčších výhod tohto cesta je to, že dobré vydrží aj niekoľko dní.
Čo budete potrebovať?
- 4 vajcia
- 250 g cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 200 g sýtenej limonády podľa chuti (ideálna je pomarančová)
- 200 g rastlinného oleja
- 400 g múky (ja používam polohrubú, nič sa však nestane ak dáte hladkú)
- 1 lyžičku sódy (alebo prášok do pečiva)
Postup prípravy na druhej strane >
1 2
Leave a Reply