Poctivý domáci makovník! Recept mám od babky zo Sabinova. Maku je v ňom ako na poli!

Prísady:

Cesto:

  • ½ ml mlieka
  • 10 dkg tuku (masti)
  • 5 dkg droždia
  • 2 pl cukru
  • 80 dkg hladkej múky
  • soľ

Plnka:

  • 40 dkg mletého maku
  • 20 dkg cukru
  • 2 dl mlieka
  • kôra z 1 citróna, a šťava s ½ citróna
  • višňový kompót (ja som to robila s lekvárom)

Na potieranie:

  • 1 žltko
  • 0,5 dl mlieka

Postup prípravy na druhej strane >

Written By
More from Redakcia
Viedenský jablkový koláč: Najväčší hit jesennej sezóny, zatiaľ ho žiadny iný koláč neprekonal…
Fantastický koláčik, ktorý nazývame aj jesenná torta alebo hodovací koláč. Je krásne...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *