JEDNODUCHÝ TRIK, vďaka ktorému upečiete vždy najlepšie mäkkučké piškótové cesto na koláč, ktoré bude jemné ako obláčik!

Piškótové cesto. Najpoužívanejšie cesto pri pečení koláčov. Napriek tomu nie je piškóta ako piškóta. Nie každý ju vie pripraviť tak, aby aj vyzerala aj chutila. A najmä – aby nebola hrudkovitá. Príprava dobrého piškótového cesta vyžaduje zručnosť a pracovitosť.

Piškótové cesto s limonádou

Toto cesto znie netradične, ale bublinky sú tou zázračnou ingredienciou, ktorá vašej piškóte zaistí tú dokonalú jemnosť a nadýchanosť. Cesto bude vláčne a ani omylom Vám nezostane hrudkovité. Jednou z najväčších výhod tohto cesta je to, že dobré vydrží aj niekoľko dní.

Čo budete potrebovať?

  • 4 vajcia
  • 250 g cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 200 g sýtenej limonády podľa chuti (ideálna je pomarančová)
  • 200 g rastlinného oleja
  • 400 g múky (ja používam polohrubú, nič sa však nestane ak dáte hladkú)
  • 1 lyžičku sódy (alebo prášok do pečiva)

Postup prípravy na druhej strane >

Written By
More from Redakcia
Originálne Bratislavké rezy podľa starého receptu mojej mamy.
Aj hlavné mesto Slovenskej republiky má svoj koláčik. A veľmi chutný. Základné...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *