Škoricové slimáky, alebo ak chcete škoricové osie hniezda, to je to pravé orechové pre celú rodinu. Škorica rozvonia váš domov a jemné teplé pečivo poteší každý maškrtný jazýček. Určite ste si podobné pečivo už niekedy zakúpili v obchode. Vďaka tomuto receptu si ich môžete pripraviť aj doma.
Keď som tento recept skúšala prvýkrát, bola som naozaj prekvapená z tej výraznej škoricovej chuti a náš byt voňal po škorici ešte dva ďalšie dni. Túto vôňu milujem a považovala som to za extra výhodu ku skvelému receptu. Škoricové slimáky vydržia v chladničke ešte ďalších 5 dní, takže ak sa nezjedia hneď, môžete ich mať celý týždeň na raňajky. Stačí ich na pár sekúnd ohriať v mikrovlnnej rúre.
Budete potrebovať:
Na cesto
7 gramov sušeného droždia
1 hrnček vlažného mlieka
1/2 hrnčeka cukru
1/3 hrnčeka zmäknutého masla
1 lyžičku soli
2 vajíčka
4 hrnčeky hladkej múky
Na náplň
1 hrnček trstinového cukru
3 lyžice mletej škorice
1/3 hrnčeka zmäknutého masla
Na krém (nemusíte použiť)
6 lyžíc masla
1/2 hrnčeku práškového cukru
1/4 hrnčeku krémového syra/tvarohu
pol lyžičky vanilkovej esencie
štipku soli
Leave a Reply