Škoricové slimáky nielenže rozvoňajú váš domov, navyše chutia úžasne a v chladničke vydržia viac ako 5 dní.

Škoricové slimáky, alebo ak chcete škoricové osie hniezda, to je to pravé orechové pre celú rodinu. Škorica rozvonia váš domov a jemné teplé pečivo poteší každý maškrtný jazýček. Určite ste si podobné pečivo už niekedy zakúpili v obchode. Vďaka tomuto receptu si ich môžete pripraviť aj doma.

Keď som tento recept skúšala prvýkrát, bola som naozaj prekvapená z tej výraznej škoricovej chuti a náš byt voňal po škorici ešte dva ďalšie dni. Túto vôňu milujem a považovala som to za extra výhodu ku skvelému receptu. Škoricové slimáky vydržia v chladničke ešte ďalších 5 dní, takže ak sa nezjedia hneď, môžete ich mať celý týždeň na raňajky. Stačí ich na pár sekúnd ohriať v mikrovlnnej rúre.

Budete potrebovať:

Na cesto

7 gramov sušeného droždia

1 hrnček vlažného mlieka

1/2 hrnčeka cukru

1/3 hrnčeka zmäknutého masla

1 lyžičku soli

2 vajíčka

4 hrnčeky hladkej múky

Na náplň

1 hrnček trstinového cukru

3 lyžice mletej škorice

1/3 hrnčeka zmäknutého masla

Na krém (nemusíte použiť)

6 lyžíc masla

1/2 hrnčeku práškového cukru

1/4 hrnčeku krémového syra/tvarohu

pol lyžičky vanilkovej esencie

štipku soli

Postup prípravy na druhej strane >

Written By
More from Redakcia
Babičkine pudingáče s vanilkovým krémom – zvládne ich každá (ne)gazdinka!
Ingredience: cukor krupica (50 g do cesta + 4 lyžice do krému)...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *