Škoricové slimáky nielenže rozvoňajú váš domov, navyše chutia úžasne a v chladničke vydržia viac ako 5 dní.

Postup:

Droždie rozmiešame v teplom mlieku v nejakej menšej miske. Vo väčšej miske si zmiešame cukor, maslo, soľ, vajíčka a múku. Všetko dobre premiešame a do celej zmesi pridáme droždie s mliekom. Najlepšie je použiť kuchynský robot, no dobre vám postačia aj ruky alebo vareška na cesto. Vzniknuté cesto necháme v miske a okraje môžeme trochu potrieť olejom. Misku prekryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme ho odpočívať 30 až 45 minút, kým cesto nebude aspoň dvakrát väčšie. Následne cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký obdĺžnik s rozmermi približne 40 x 30 centimetrov a s hrúbkou okolo 5 milimetrov. Na cesto pridáme náplň, ktorú sme si pripravili, kým cesto odpočívalo.

Rúru si môžeme zapnúť a nastaviť na teplotu 180 stupňov Celzia. Plech si vymastíme olejom. Cesto opatrne zrolujeme a nakrájame na cca 1,2 centimetrové slimáky. Poukladáme ich na plech a necháme medzi nimi dostatočne veľké medzery.

Slimáky prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte ďalších 30 minút. Medzery sa vyplnia a vznikne konzistentné cesto, ktoré sa ale po upečení bude dať ľahko rozoberať. Cesto nakoniec dáme do rúry a pečieme približne 20 minút.

Medzitým si môžeme pripraviť krém. Stačí, ak v miske zmiešame všetky ingrediencie až kým nevznikne jednotná hmota. Krémom môžete slimáky poliať po dopečení, ale výborné sú aj bez krému. Dobrú chuť.

Skvelý recept, ktorým potešíte najmä vašich najmenších. Škorica má skvelú chuť a ešte krajšiu vôňu a hlavne o desiatu vašich detí je aspoň na jeden deň postarané.

zdroj:  jocooks.com

Written By
More from Redakcia
Viedenské rezy podľa Mišky – chutný koláč, ktorý sme si doma veľmi obľúbili!
POSTUP PRÍPRAVY Vajcia, cukor a vanilkový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko a...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *