
Plnenú papriku sa oplatí robiť v lete, keď sú na trhu naše voňavé papriky. Tie dodajú paradajkovej omáčke tú správnu chuť a vôňu.
Budete potrebovať:
400 g mletého bravčového mäsa
1 vajce
1 cibuľa
200 g ryže
soľ a korenie podľa chuti
120 g paradajkového pretlaku
1 liter vody (približne)
1 ČL práškového cukru
4 ČL hrubej múky
4 PL slnečnicového oleja
4-5 stredne veľkých paprík
1 ČL mletej červenej papriky
Postup prípravy:
Celé papriky umyte, osušte, odkrojte vrch od stonky a vydlabte zrniečka. Pripravené papriky odložte nabok a pripravte si mäsovú plnku. Cibuľu nasekajte nadrobno, pridajte mleté mäso, premytú ryžu, vajce, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte. Zmes natesno naplňte do vydlabaných paprík a z mäsovej zmesi, čo vám ostala, vyšúľajte guľky.
Leave a Reply