Aj vy rozmrazujete kurča takto? POZOR! Toto je fatálna chyba!

Najlepší a najzdravší spôsob prípravy/varenia kuracieho mäsa je, keď je čerstvé, ale ak to nemôžete urobiť, mali by ste ho aspoň zamraziť a poriadne rozmraziť. Kuracie mäso sa rýchlo zmrazí, ale rozmrazovanie si vyžaduje veľa času.

Chyba pri rozmrazovaní kurčiat

Ak potrebujete mäso rýchlo pripraviť, nikdy ho nerozmrazujte v horúcej vode.  Ak máte trochu viac času, rozmrazte mrazené mäso v chladničke.

Nezabudnite však, že to bude trvať najmenej 24 hodín od chvíle, keď ho vyberiete z mrazničky a vložíte do chladničky. Ďalším spôsobom je rozmrazenie kurčaťa v studenej vode. Nezabudnite však, že vodu by ste mali meniť každých 30 minút.

Rozmrazovanie pri izbovej teplote alebo v horúcej vode nie je vôbec dobré, pretože mäso stratí svoju kvalitu. Čo viac, hrozí tiež riziko kontaminácie škodlivými baktériami, ktoré rastú pri vyšších teplotách, najmä v lete.

Tip: Pred zmrazením kurčaťa ho nakrájajte na malé množstvá a/alebo porcie, pretože po rozmrazení by sa už nemalo znova zmraziť. Ak je v malých dávkach, môžete vždy rozmraziť požadované množstvo.

Je pre Vás tento príspevok užitočný? Zdieľajte ho aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*