Ak milujete halušky, je tento recept priamo pre Vás! Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a kuracím mäsom

Do chladných zemiakov primiešame špenát a vajcia, ktoré si predtým vyšľaháme. Všetko dobre premiešame a začneme postupne pridávať múku alebo krupicu. Z vytvoreného cesta potom na pomúčenej dosky vytvoríme dlhý valček, ktorý nakrájame na menšie kúsky (asi 2 cm). Pripravené halušky potom hádžeme do vriacej a osolenej vody. Hotové sú, keď vyplávajú na povrch, čo je asi 3 až 5 minút varenia. Následne ich z vody vyberieme.

Omáčku s kuracím mäsom pripravíme nasledovne. Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme ich a osmažíme na rozohriatej panvici s maslom. Smažíme len krátko z každej strany. Potom pridáme smotanu s prelisovaným cesnakom a  miešame na miernom plameni. Po chvíli k omáčke pridáme kyslú smotanu v ktorej sme rozmiešali múku. Táto zmes omáčku zahustí. Necháme chvíľu variť, pokiaľ je mäso mäkké. Ak je to potrebné, dochutíme korením.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*