Ako uchovať mladý cesnak na celý rok: Skúsená pestovateľka vám ukáže, ako na to!

Ľudia, ktorí žijú na vidieku v spojení s prírodou, zvyčajne poznajú najlepšie techniky spracovania svojej úrody. Mnohí sa radi podelia o svoje vedomosti a recepty, takže máme to šťastie, že sa môžeme naučiť osvedčené techniky.

Dnes vám prinášame vynikajúci návod na spracovanie bohatej úrody mladého cesnaku. Po zozbieraní cesnaku ho naložte do pohárov a budete mať zásobu na celý rok.

Zdravotné výhody mladého cesnaku

  • Zlepšuje priechodnosť ciev
  • Znižuje vysokú hladinu cholesterolu v krvi
  • Znižuje vysoký krvný tlak
  • Udržuje stabilnú hladinu cukru v krvi
  • Prevencia pred rakovinou
  • Čistí horné dýchacie cesty (dechlorinizuje)
  • Má antibakteriálne účinky
  • Čistí a udržuje trávenie bez baktérií a zápalov
  • Síra zabraňuje zrážaniu krvi a tvorbe krvných zrazenín
  • Odstraňuje z tela karcinogénne látky
  • Zlepšuje pamäť
  • Má antibiotické účinky
  • Odstraňuje voľné radikály z tela
  • Posilňuje celkovú rovnováhu organizmu – imunitu
Potrebujeme:
  • 10 l vody
  • 0,5 l pohár soli
  • cesnak

Postup:
  1. Najskôr je potrebné očistiť zozbieraný cesnak, dobre ho opláchnite a potom ho vložte do veľkej misy.

  1. Pripravte si čisté poháre na džem s väčším objemom.
  2. Navrstvite do nich umyté hlavičky cesnaku.
  3. Keď sú poháre naplnené cesnakom, nalejte vodu až po vrch pohárov, aby ste zistili, koľko vody celkovo potrebujete.
  4. Potom všetku vodu nalejte do jednej veľkej nádoby.
  5. Teraz pridajte soľ. Miešajte, kým sa soľ nerozpustí.
  6. Potom vložte jedno surové vajce do misky so slaným nálevom – ak vypláva na hladinu, slaný nálev je pripravený.
  7. Do každej nádoby nalejte soľný roztok až po vrch a uzavrite viečkami.

Mladý nakladaný cesnak je veľmi zdravý. Môžete ho podávať napríklad s pečenými zemiakmi.

TIP:
Ak sa vám zdá cesnak príliš slaný, vložte ho pred konzumáciou na pol hodiny do misky so studenou vodou.

Dobrú chuť a dobré zdravie!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*