Babičkin jablčník: Nedá sa ho upiecť príliš veľa, pretože je taký chutný, že mu nikto neodolá!

Ingrediencie:
  • 40 dkg polohr.múky
  • 10 dkg tuku
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 25g droždia
  • 1,5 dl mlieka
  • mletá škorica
  • štipka soli
Na náplň:
  • 2 kg jabĺk
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • vanilková aróma
  • mletá škorica

Príprava:
  1. Ošúpané jablko nastrúhame, pridáme cukor, množstvo škorice a vanilku podľa chuti, potom podusíme.
  2. V sladkom vlažnom mlieku rozmiešame droždie. Múku zmiešame s tukom, pridáme vajce, droždie, soľ a škoricu, potom premiešame.
  3. Prikryte a nechajte 40 minút odpočívať. Cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme na pomúčenej doske a potom vyrovnáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Lyžicou na cesto poukladáme jablká a prikryjeme druhým plátom. Vrch popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*