Babičkina mäsová roláda, ktorá nikdy nesklame: Overený recept, ktorý si zamilujete!

Dokonalá mäsová roláda, ktorá je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu.

Ingrediencie:
Na mäsovú zmes:

  • 700 g mletého mäsa
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 50 g strúhanky
  • 1 cibuľa (najemno nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • Petržlen (najemno nasekaný)
  • Soľ a korenie podľa chuti

Na plnku:

  • 4 vajcia uvarené natvrdo
  • 1 mrkva (nakrájaná na tenké pásiky)
  • 1 červená paprika (nakrájaná na prúžky)
  • 1 žltá paprika (nakrájaná na prúžky)

Na zemiakovú prílohu:

  • Zemiaky (množstvo podľa potreby)
  • 1 cibuľa (najemno nakrájaná)
  • Huby (nakrájané)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • Jarná cibuľka (nasekaná)
  • Olivový olej
  • Maslo

Na omáčku:

  • 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžica údenej mletej papriky
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica jablčného octu
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté ​​mäso, vajcia, údenú mletú papriku, strúhanku, cibuľu, cesnak, petržlen, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Do stredu mäsovej zmesi rovnomerne rozložte vajcia natvrdo, mrkva a papriky. Zabaľte mäsovú zmes tak, aby plnka bola vo vnútri.
  3. Mäsovú roládu položte na plech jemne vymastený olivovým olejom. Pečte pri teplote 180 °C približne 1 hodinu.
  4. Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Orestujte cibuľu, cesnak a huby. Pridajte nakrájané zemiaky a jarnú cibuľku. Restujte, kým zemiaky nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  5. V malej miske zmiešajte paradajkový pretlak, horčicu, údenú papriku, sójovú omáčku, jablkový ocot, soľ a korenie. Prelejte omáčku na mäsovú roládu a pečte ešte 10 minút.
  6. Podávajte mäsovú roládu nakrájanú na plátky so zemiakovou prílohou a omáčkou.

Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*