Budeme potrebovať:
- 300 g polohrubej múky,
- 200 g masla,
- 2 PL kr. cukru,
- ½ ČL soli,
- 2 PL studenej vody.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
- ½ plnotučného mlieka,
- 2 vajíčka,
- 150 g kr. cukru,
- 100 g hladkej múky,
- 2 balíčky vanilkového cukru.
Ďalej budeme potrebovať:
- 3 banány,
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 1 balíček Smeta-fix.
POSTUP:
- Všetky suroviny na prípravu cesta zmiešame a vypracujeme hladkú hmotu, ktorú si necháme minimálne pol hodinu odstáť v chladničke. Plech o veľkosti 20×30 cm vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Odstaté cesto si vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na požadovanú veľkosť plechu na pečenie.
- Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov približne 20 minút.
- Vajíčka si vymiešame s kr. a vanilkovým cukrom, pridáme mlieko a varíme na miernom ohni až pokiaľ sa cukre nerozpustia. Keď sa nám cukor rozpustil, postupne pridávame múku a stále miešame, aby sa nevytvárali hrudky. Keď máme hustú hmotu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie spolu so Smeta-fixom si vyšľaháme pridáme do nej nakrájané banány a spolu premiešame. (Banány môžeme pokvapkať citrónovou šťavou, tak nám nezhnednú). Trocha šľahačky si oddelíme do inej misky a ostatnú šľahačku s banánmi vmiešame do vychladnutej zmesy, ktorú sme si uvarili.
- Poriadne premiešame a navrstvíme na upečené cesto.
- Zvyšnú šľahačku, ktorú sme si oddelili navrstvíme na krém a pekne uhladíme.
- Posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladničky poriadne vychladiť. Nakrájame na rezy a podávame.
Leave a Reply