SUROVINY
- vajcia 5 ks
- cukor 100 g
- mletý mak 120 g
- štipka soli
- čokoláda na ozdobu
POSTUP PRÍPRAVY
- Bezlepková makový koláč je jednoduchý a rýchly dezert, ktorým potešíte aj celiakov. Prípravu začnite vyšľahaním bielkov so soľou, pokračujte šľahaním žĺtkov s cukrom.
- Do žĺtkov primiešajte mak a jemne vmiešajte aj bielky. Cesto prelejte do vymastenej formy. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C. Či je koláč hotový vyskúšate zapichnutím špajle – z hotového koláča ju vytiahnete čistú.
- Upečený koláč dozdobte pofrkaním kvalitnej čokolády rozohriatej vo vodnom kúpeli. Pred podávaním pocukrujte.
TIP : V ceste nie je múka ani prášok do pečiva a preto pri pečení veľmi nevyskočí. Pokiaľ ale túžite po vyššej torte, upečte radšej viac korpusov, ktoré následne spojíte krémom alebo marmeládou.
PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!😋👌
Zdroj:femina
Leave a Reply