Ingrediencie:
- 2 veľké jablká s červenou šupkou
- rolka z lístkového cesta
- 1 malé vajce
- 3 vrchovaté polievkové lyžice cukru
- 1 lyžička škorice
- 2 polievkové lyžice masla
- 3/4 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Umyté jablká prekrojíme na polovice, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké polovičné plátky,
- Do hrnca nalejte 600 ml vriacej vody a kyselinu citrónovú. Premiešame a jablká vložíme do hrnca. Hrniec prikryjeme a odstavíme asi na 10 minút, aby jablká zmäkli. Medzitým 2-3 krát premiešame jablká. Potom jablká scedíme a necháme vychladnúť.
- Do misky nasypeme cukor a zmiešame so škoricou. Rozpustite maslo.
- Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na 1,5 cm pásiky.
- Každý pás cesta potrieme štetcom rozpusteným maslom, posypeme škoricovým cukrom a poukladáme plátky jabĺk tak, aby časť so šupkou presahovala cez vrchný okraj koláča. Potom zrolujeme.
- Hotové ružičky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý pomastíme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme ich aj navrch jemne posypať cukrom.
- Pripravené ružičky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatista.
- Po upečení ich vyberieme z rúry, kým nevychladnú. Pred podávaním ich môžeme posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!❤
Leave a Reply