Božské jablkové ruže: Týmto dezertom všetkých očaríte!

Ingrediencie:
  • 2 veľké jablká s červenou šupkou
  • rolka z lístkového cesta
  • 1 malé vajce
  • 3 vrchovaté polievkové lyžice cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 3/4 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej
  • práškový cukor na posypanie

Postup:
  • Umyté jablká prekrojíme na polovice, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké polovičné plátky,
  • Do hrnca nalejte 600 ml vriacej vody a kyselinu citrónovú. Premiešame a jablká vložíme do hrnca. Hrniec prikryjeme a odstavíme asi na 10 minút, aby jablká zmäkli. Medzitým 2-3 krát premiešame jablká. Potom jablká scedíme a necháme vychladnúť.
  • Do misky nasypeme cukor a zmiešame so škoricou. Rozpustite maslo.
  • Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na 1,5 cm pásiky.

  • Každý pás cesta potrieme štetcom rozpusteným maslom, posypeme škoricovým cukrom a poukladáme plátky jabĺk tak, aby časť so šupkou presahovala cez vrchný okraj koláča. Potom zrolujeme.

  • Hotové ružičky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý pomastíme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme ich aj navrch jemne posypať cukrom.
  • Pripravené ružičky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatista.
  • Po upečení ich vyberieme z rúry, kým nevychladnú. Pred podávaním ich môžeme posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!❤

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*