Božské slivkové kocky s lahodným vanilkovým krémom.

Postup prípravy receptu:

1. Slivky umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme.

Veľký plech vyložíme papierom na pečenie, vytrieme Herou a posypeme struhanku. Polovice sliviek nakladieme odrezané plochou dole tesne povedľa seba na vrstvu strúhanky.

Kryštálový cukor zmiešame s mletou škoricou a so zmesou posypeme slivky.

Pripravíme piškótové cesto:

Žĺtky s 5 lyžicami kryštálového cukru vyšľaháme na jemnú penu. Pridáme deci oleja znova prešlaháme. Z bielkov elektrickým šľahačom vyšľaháme tuhý sneh, počas šľahania pridávame zvyšný kryštálovej cukor. Do žĺtkovej peny postupne vsypeme muku, prášok do pečiva, potom primiešame ai sneh z bielkov.

⅔ piškótového cesta rovnomerne nalejeme na slivky.

Do zvyšného cesta vmiešame kakaový prášok a nalejeme ho na bielu vrstvu cesta. Opatrne premiešame, aby vzniknuté cesto bolo pruhované. Koláč vložíme do vyhriatej rúry. Pri strednej teplote (180/165 ° C) pečieme približne 25 minút. Po vychladnutí koláč obrátime, aby cesto tvorilo spodnú vrstvu a odstránime papier.

Medzitým pripravíme vanilkový krém:
Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Zo zmäknutej Hery a práškového cukru vyšľaháme krém a postupne primiešame vychladnutý vanilkový puding.

Vrstvu sliviek na “obrátenom” koláči rovnomerne potrieme slivkovým lekvárom a na to navrstvíme vanilkový krém, ktory na záver posypeme strúhanou čokoládou. Počkáme, kým krém trochu stuhne, a hotový koláč posypeme nastrúhanou čokoládou. Nakrájame na kocky a servírujeme.

Written By
More from Redakcia
Bleskový hrnčekový koláč pripravený v rekordne krátkom čase z 5 surovín. Túto chuť budete milovať!
Postup: 1) Pripravíme si misu, v ktorej budeme miešať ingrediencie. Kým si...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *