Tento koláčik som si musela hneď obľúbiť. Netreba naň totiž vôbec pripravovať cesto. Nasypete na plech, pridáte jednoduchý krém a šup do rúry. Je skutočne výborný!
Potrebujeme:
300 g polohrubej múky
100 g kr cukru
125 g masla rozpusteného
1 vajce
1 bal. vanilkového cukru
½ prášku do pečiva
Na krém:
1 liter mlieka
3 bal. smotanového pudingu
2 lyžice cukru
Na vrch:
250 ml smotany kyslej
Ľubovolné ovocie – voliteľné
Plech – 31 x 23 cm
Postup:
Z múky, cukru, rozpusteného masla, vajíčka a prášku do pečiva a rozpusteného masla urobíme sypkú zmes – ako posýpku.
Z mlieka, pudingu a cukru si uvaríme hustý puding. Pripravíme si plech do ktorého nasypeme 2/3 mrveničky, poukladáme ovocie (voliteľné). Môžte napríklad použiť kompót a šťavu primiešať do pudingu – fantázii sa medze nekladú.
Na ovocie potom len nalejeme puding a posypeme zvyškom posýpky. Pečieme pri teplote 160 stupňov 10 minút. Potom prelejeme smotanou a necháme zapiecť ešte asi 15-20 minút, každá rúra pečie inak, preto koláčik radšej sledujte.
Po upečení sa nezľaknite, keď bude náplň ešte trochu tekutá, je potrebné počkať, kým koláčik vychladne, potom puding stuhne.
Ak chcete, pokojne do pudingu vmiešajte aj tvaroh, tento koláčik je výborný s ovocím, aj bez neho a s náplňou môžete experintovať.
Leave a Reply