Ingrediencie:
- 1 1/2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka cukru
- 1/4 šálky nesladeného kakaového prášku (najlepšie holandského)
- 1 lyžička sódy bikarbóny (nie prášku do pečiva)
- 1/2 lyžičky soli
- 1 šálka studenej vody
- 6 polievkových lyžíc rastlinného oleja (ja používam avokádový)
- 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy alebo destilovaného bieleho octu
- 1 lyžička vanilky
Inštrukcie:
- Predhrejte rúru na 180 °C. Vymastite 23cm okrúhlu tortovú formu.
- Suché ingrediencie preosejeme do misky a odložíme.
- V odmerke zmiešajte vodu, olej, šťavu alebo ocot a vanilku.
- Pridajte tekutiny do misky a jemne miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky (asi 30 sekúnd).
- Nalejte do formy a pečte 30 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
- Nechať úplne vychladnúť, poliať čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom.
Ingrediencie na polevu:
- 1 šálka práškového cukru
- 2 polievkové lyžice zmäknutého masla
- 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku (najlepší je holandský proces)
- 1/2 lyžičky vanilky
- asi 3 lyžice mlieka
Do misky dáme práškový cukor, maslo, kakaový prášok a vanilku. S elektrickým mixérom na nízkej úrovni šľahajte niekoľko sekúnd.
Pomaly po troškách prišľahávame mlieko, až kým nezíska konzistenciu. Šľahajte na maximum asi 15 sekúnd.
Dobrú chuť!😊👩🍳
Leave a Reply