Božský čokoládový koláč: Rýchly a jednoduchý. Bez vajec a masla!

Ingrediencie:
  • 1 1/2 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka cukru
  • 1/4 šálky nesladeného kakaového prášku (najlepšie holandského)
  • 1 lyžička sódy bikarbóny (nie prášku do pečiva)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 šálka studenej vody
  • 6 polievkových lyžíc rastlinného oleja (ja používam avokádový)
  • 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy alebo destilovaného bieleho octu
  • 1 lyžička vanilky

Inštrukcie:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C. Vymastite 23cm okrúhlu tortovú formu.
  2. Suché ingrediencie preosejeme do misky a odložíme.
  3. V odmerke zmiešajte vodu, olej, šťavu alebo ocot a vanilku.
  4. Pridajte tekutiny do misky a jemne miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky (asi 30 sekúnd).
  5. Nalejte do formy a pečte 30 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  6. Nechať úplne vychladnúť, poliať čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom.
Ingrediencie na polevu:
  • 1 šálka práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice zmäknutého masla
  • 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku (najlepší je holandský proces)
  • 1/2 lyžičky vanilky
  • asi 3 lyžice mlieka

Do misky dáme práškový cukor, maslo, kakaový prášok a vanilku. S elektrickým mixérom na nízkej úrovni šľahajte niekoľko sekúnd.
Pomaly po troškách prišľahávame mlieko, až kým nezíska konzistenciu. Šľahajte na maximum asi 15 sekúnd.

Dobrú chuť!😊👩‍🍳

 

Written By
More from redakcia
Rastlina, ktorá je lepšia ako liečivá bylina než ako prísada do jedla!
Vďaka modernému životnému štýlu sa v našom živote každým dňom objavuje čoraz...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *