
Ingrediencie na plech 24×24:
Cesto:
- 3 vajcia
- 3 polievkové lyžice pšeničnej múky
- 3 polievkové lyžice zemiakovej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 6 lyžíc cukru
VIŠŇOVÝ KRÉM:
- 2 vanilkové pudingy
- 1 čerešňové želé
- 1 liter čerešňovej šťavy
- cca 100-150 g čerešní
SMOTANOVÝ KRÉM:
- 330 ml smotany 30%
- 500 g syra mascarpone
- 0,5 šálky cukru
Vrch:
- 6 bielkov
- 1 šálka cukru
- 150 g kokosových hoblín
- 1 polievková lyžica zemiakovej múky
Postup nájdete v priloženom videu:):
- Pudingové prášky rozmiešajte v pohári čerešňovej šťavy.
- Zvyšok šťavy prevaríme s čerešňami. Potom prilejte za stáleho miešania zmiešané pudingové prášky. Varte na minimálnom ohni, kým nebude puding hladký, jednotný a hustý.
- Vypnite plyn. Želé vlejeme do pudingu a dôkladne premiešame, kým sa nerozpustí. Puding odložte, aby mierne vychladol.
- Pripravíme piškótu: z bielkov ušľaháme tuhý sneh, potom za stáleho miešania postupne pridávame cukor. Šľahajte penu, kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Postupne pridávame žĺtky a miešame, kým sa suroviny nespoja.
- Do cesta preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne, ale veľmi dôkladne premiešame.
- Hmotu vylejeme na piškótové cesto do formy vystlanej papierom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov C na cca 15 minút.
- Višňovú hmotu vylejeme na vychladnutú piškótu a dáme do chladničky pekne vychladiť.
- Pripravte si pusinkový vrch: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridajte cukor v dávkach a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
- Zemiakovú múku a hobliny nasypeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešajte.
- Na veľký plech na pečenie vystlaný papierom nakreslíme tvar plechu, potom hmotu dáme na papier a vložíme do rúry vyhriatej na 130 stupňov C na 30 minút. Potom znížte teplotu na 100 stupňov C a pusinky sušte asi 2 hodiny – chlaďte pri otvorenej rúre.
- Pripravte krémový krém: začnite šľahať silne vychladnutý krém. Po chvíli postupne pridávame cukor a miešame, kým nevznikne tuhý krém.
- Pridajte mascarpone a krátko premiešajte. Iba na kombinovanie prísad.
- Naneste smotanový krém na koncentrovanú čerešňovú hmotu.
- Na to dáme pusinkový vrch, zľahka zatlačíme. Tortu vychlaďte v chladničke – najlepšie celú noc.
Leave a Reply