Božský koláč ARABESKA s čerešňovým krémom: Je PERFEKTNÝ!

Ingrediencie na plech 24×24:
Cesto:
  • 3 vajcia
  • 3 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • 3 polievkové lyžice zemiakovej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 6 lyžíc cukru
VIŠŇOVÝ KRÉM:
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 čerešňové želé
  • 1 liter čerešňovej šťavy
  • cca 100-150 g čerešní
SMOTANOVÝ KRÉM:
  • 330 ml smotany 30%
  • 500 g syra mascarpone
  • 0,5 šálky cukru
Vrch:
  • 6 bielkov
  • 1 šálka cukru
  • 150 g kokosových hoblín
  • 1 polievková lyžica zemiakovej múky

Postup nájdete v priloženom videu:):

  1. Pudingové prášky rozmiešajte v pohári čerešňovej šťavy.
  2. Zvyšok šťavy prevaríme s čerešňami. Potom prilejte za stáleho miešania zmiešané pudingové prášky. Varte na minimálnom ohni, kým nebude puding hladký, jednotný a hustý.
  3. Vypnite plyn. Želé vlejeme do pudingu a dôkladne premiešame, kým sa nerozpustí. Puding odložte, aby mierne vychladol.
  4. Pripravíme piškótu: z bielkov ušľaháme tuhý sneh, potom za stáleho miešania postupne pridávame cukor. Šľahajte penu, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  5. Postupne pridávame žĺtky a miešame, kým sa suroviny nespoja.
  6. Do cesta preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne, ale veľmi dôkladne premiešame.
  7. Hmotu vylejeme na piškótové cesto do formy vystlanej papierom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov C na cca 15 minút.
  8. Višňovú hmotu vylejeme na vychladnutú piškótu a dáme do chladničky pekne vychladiť.
  9. Pripravte si pusinkový vrch: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridajte cukor v dávkach a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
  10. Zemiakovú múku a hobliny nasypeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešajte.
  11. Na veľký plech na pečenie vystlaný papierom nakreslíme tvar plechu, potom hmotu dáme na papier a vložíme do rúry vyhriatej na 130 stupňov C na 30 minút. Potom znížte teplotu na 100 stupňov C a pusinky sušte asi 2 hodiny – chlaďte pri otvorenej rúre.
  12. Pripravte krémový krém: začnite šľahať silne vychladnutý krém. Po chvíli postupne pridávame cukor a miešame, kým nevznikne tuhý krém.
  13. Pridajte mascarpone a krátko premiešajte. Iba na kombinovanie prísad.
  14. Naneste smotanový krém na koncentrovanú čerešňovú hmotu.
  15. Na to dáme pusinkový vrch, zľahka zatlačíme. Tortu vychlaďte v chladničke – najlepšie celú noc.
DOBRÚ CHUŤ 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*