Ingrediencie na plech s rozmermi 20 x 30 cm:
- 4 VAJCIA
- 4 lyžice cukru
- 4 lyžice múky
Krém:
- 50 dkg jahôd
- 10 g želatíny
- 50 dkg mascarpone
- 2 lyžice práškového cukru
- 400 ml šľahačky
- 150 g bielej čokolády
Príprava:
- Cesto: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Vajcia sú oddelené. Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do biela. Bielky sa šľahajú do tvrdej peny so zvyšným cukrom.
- Penu a múku jemne premiešajte v niekoľkých dávkach.
- Hotovú hmotu uhladíme na plech a pečieme asi 20 minút, potom necháme vychladnúť.
- Krém: Do želatíny v práškovej forme pridajte toľko vody, koľko pokryje a nechajte ju napučať.
- Jahody nakrájame, privedieme k varu s trochou vody (asi 2 polievkové lyžice) a varíme 10 minút. V prípade potreby pridajte cukor. Miešajte ešte horúce.
- Želatína sa mierne roztopí v mikrovlnnej rúre a potom primiešame na horúce jahodové pyré. Všetko vychladíme.
- Začneme šľahať šľahačku s práškovým cukrom, keď je takmer tuhá, pridáme mascarpone a všetko poriadne vyšľaháme. Hmota je rozdelená na dve časti. Uistite sa, že jednej časti je trochu viac.
- Do bielej hmoty, ktorej je menej, pridáme vychladnuté jahodové pyré.
- Do zvyšného bieleho krému vmiešame rozpustenú bielu čokoládu.
Ak plech na pečenie nie je dostatočne vysoký, umiestnite naň rám zo sušienok a potom naneste jahodový krém. Na ten potom krém z bielej čokolády a potom to všetko dáme na pár hodín do chladničky.
Dobrú chuť:)
A ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply